a po co sugerujesz taki nakaz? jaki by miał być cel tematów zakładanych w taki sposób?
w adopcjach każdego psa szukającego domu traktujemy jednakowo, czy to kundelek, czy pies w typie rasy, czy pies rasowy, dlatego zupełnie Twojej sugestii nie rozumiem
że niby z rodowodem, albo wiodącej hodowli lepszy do adopcji i takiemu bardziej mamy szukac domu i ma się wyróżniac i dlatego to ma być podkreślane?
pies w potrzebie, to pies w potrzebie, bez znaczenia skąd pochodzi - kazdy czuje tak samo i pragnie miec dom - i na tym wyłącznie tutaj się skupiamy, a nie na pochodzeniu i hodowlach i nowy dom to jest piorytet a nie skąd pochodzi, dlatego uważam tego typu zmiany, za bezcelowe
_____________________________ "Najgorszym grzechem nie jest nienawiść, ale obojętność, bo jest nieludzka..."
- George Bernard Shaw
Bardziej myślałem o "zatroskanych" hodowcach, żeby im łatwiej było odnaleźć tu swoje pociechy. I tak jest już napisane,że z rodowodem...
Wiesz dobrze, że jestem chyba jedyna osobą na na drugim forum, która ciśnie ile wlezie, żeby adoptować dorosłe psy. Wytłuszczona nazwa hodowli na tym forum reklamą dobrą nie jest i myślę, że co po niektórych może by zmobilizowała do działania.
Tak jak gdzieś już tu pisałem odpowiedzialność nie kończy się na 8tyg życia. Tak jak bierze się zasługi za kolejnego championa tak trzeba brać odpowiedzialność za porażkę.
Zainteresowanych odsyłam do tematy mojej Yoko. Tak wyglądało wzorowe zachowanie hodowcy.
żadnych zmian nie będzie, bo nie widze ich celu, a jak pisałam celem tego forum są TYLKO adopcje
o tytule tematu decyduje zakładający, druga rzecz, nie będziemy tu się skupiac na hodowlach, tylko na jak do tej pory na adopcjach, jak ktoś jest ciekawy z jakiej hodowli jest pies to zapyta w temacie, informacja taka do hodowcy tez dociera, możesz byc pewny, rzecz trzecia nie mam zamiaru za posrdnictem tego forum jakis zagrywek robic hodowcom i skupiac uwagi uzytkowników forum na jakis durnych wojenkach i na drobne się rozmieniac zmiast na pomocy psom, pomijajac juz fakt, ze nikt nie jest kaszpirpowskim, zaden hodowca tez nie, zeby tak prześwietlił klienta co kupuje psa, zeby miec na 100% pewnosc, ze to będzie wspaniały dom, wiec tym bardziej nie widze sensu piętnowania za pośrednictwem tego forum (bo dokładnie w tym sensie to wyjasniłeś) kogoś, co mu się podwinęła noga, nikt nie jest nieomylny, jesteśmy ludzmi
a to jest sprawa proporcjonalna - im ktoś ma większą hodowle i ilośc suk hodowlanych i liczbę miotów, tym większe prawdopowodbienstwo, ze będzie niewypał z domem i pies z przydomkiem danej hodowli tu wyląduje, czysta logika i rachunek prawdopodobieństwa
z wielu hodowli w adopcjach się przewinęły psy, z dużych i z małych jednomiotowych też, byś sie zdziwił, bo chyba prawie ze wszystkich i wczesniej jeszcze na innych forach jak tego nie było i tak poza forami ciche adopcje, ja na bull forach jestem od 2006 i duzo juz widziałam i mam na ten temat zdanie jakie tu określam
wiec, jak we wstępie pisałam - jak dla mnie temat wyczerpany, nie jestem zainteresowana taką propozycja, bo nic ona nie wnosi w pomocy w szukaniu domów psom, według mnie jest tylko wciąganiem się w cudze brudy i w przyszłości powodem konfliktów i awantur na forum, są inne fora, może inni admini będą zainteresowani piętnowaniem hodowli z których psy trafiły bądź trafią do adopcji i prowadzeniem takich statystyk, JA NIE!!
_____________________________ "Najgorszym grzechem nie jest nienawiść, ale obojętność, bo jest nieludzka..."
- George Bernard Shaw
Ok. Temat wyczerpany nie ma go sensu kontynuować bo się zrobią zaraz jakieś osobiste wyloty.
Pozostaje mieć nadzieje, że hodowca przy adopcjach zaangażuje się w szukanie nowego domu chociaż w połowie tak jak w promowanie przeszłego/przyszłego miotu.
było by swietnie, ale życie też pisze różne scenariusze, nie każdy ma zawsze warunki lokalowe i materialne, zeby pomóc, dlatego nie osądzajmy kazdego hodowcy, co nie będzie mógł pomóc tak aby wziać na tymczas, bądź opłacić hotel do czasu znalezienia nowego domu
- George Bernard Shaw
Jeżeli pisze ktoś anonimowy mam pieska z hodowli X z powodu wyjazdu/ciąży/yorka teściowej muszę oddać psa to jest żadne, mało wiarygodne.
Jeżeli za chwile opisze psa hodowca, osoba doświadczona. Byłem odwiedziłem psa...jest taki owaki...to wg. mnie zwiększa zdecydowanie szanse na znalezienie właściwego domu. Na takie spotkanie myślę każdego stać.