Wydawałoby się, że dziś każdy ma telewizor i dostęp do kilku kanałów,ogląda wiadomości, dzienniki i słyszy, że nie wolno tak robić, że są wysokie kary, ustawa o ochronie zwierzą.
W zeszłym tygodniu niedaleko mojej miejcowości wiejska baba kazała pijaczkowi zabić psa za butelkę wódki, bo za dużo jadł, a był skrajnie wygłodzony. Facet zawiązał psa w worku i tłukł prętem, ale nie sprawdził i pies przeżył. Jest we wrocławkim TOZ.
Pod Wałbrzychem wczoraj znaleziono stertę zamordowanych psów. Jakby ktoś całą pseudohodowlę wytłukł.
O tym wszystkim mówiono wczoraj w Wiadomosciach na Polsacie o 19.50.
Jest coraz gorzej i na pewno nie z biedy.
dla osób nie korzystających z Facebooka, kopiuję treść opisu wydarzenia i jedno zdjęcie:
Cytat:
Rzeszów
28 luty. Piękny wiosenny już prawie dzień...
Cieplutko, słoneczko. Wymarzona pora na spacer z psami !
Poszłam z moimi trzema przylepami w pola, na strzelnicę. Godzina 15. W okolicach ogródków działkowych przy starym poligonie.
W rowie leży jakaś stara kurtka. Moje psy interesują się nią jak nigdy...
Kurtka - jak się okazuje - młoda, około 2/3-letnia suczka rasy amstaff.
Pręgowana z białymi znaczeniami na karku i szyi. Wychudzona w sztos.
Z bliska - pozbawiona uszu przy samej głowie. Obcięta skóra. Wydłubane oczy.
Z opisu to tyle. Piękny dzień się skończył.
KTOKOLWIEK WIDZIAŁ...
Wasz sąsiad, znajomy, facet z parku, ktokolwiek kogo widzieliście kiedyś na ulicy z takim psem. Bardzo proszę o kontakt kogokolwiek kto skojarzyłby opis amstaffki. Pręgowana młodziutka suka, raczej filigranowej budowy.
Dziękuję za pomoc w sprawie schronisku Kundelek, pani Halinie Derwisz
oraz rzeszowskiej policji. Zwłoki zabezpieczone. Niedługo sekcja.
Proszę o kontakt pod numerem telefonu:
506 676 097
lub ze schroniskiem 17 855 48 17
P.S.
Uszy obcięte najprawdopodobniej z powodu wytatuowanego w nich numeru hodowlanego. Kolejny wspaniały dzień Anki. Kurtyna...
nie jestem mściwą osobą ale temu co to zrobił urwałbym no wiecie... nienaiwdzę 2 rzeczy pedofili i znęcania czy (zabijania zwierząt nie tylko psiaków) stanowczo mimo podniesienia u Nas są za małe kary za to
K ur wa !!!!!!!!!!!! a miał zacząć się wymarzony weekend
[ Dodano: Pią 01 Mar, 2013 17:46 ]
Anita napisał/a:
Wydawałoby się, że dziś każdy ma telewizor i dostęp do kilku kanałów,ogląda wiadomości, dzienniki i słyszy, że nie wolno tak robić, że są wysokie kary, ustawa o ochronie zwierzą.
Chodzi mi o to, ze informaja idzie do widza,ostrzega sie,poucza,uswiadamia a to wszystko g...no warte.
Jakby mordowali aby pokazac, ze tak jest lepiej.
wlasnie wrocilam ze spaceru na Wisla, w krzakach znalazlam zwloki
mlodego psa wydaje mi sie ze TTB.
Ma wyrwany brzuch i rany ciete, ale rownie dobrze
mogly to byc kruki..