Adopcje bulterierów, aukcje BULL-BAZAREK
  [ Twoje IP to: 18.97.9.169 ]

PolishEnglishCzechFrenchGermanRussian

bulteriery do adopcji, kliknij i zobacz

Forum  •  Aukcje  •  Szukaj  •  Rejestracja  •  Kontakt  •  Zaloguj 
bulterier
bulterier, bull terrier, bullterrier

Poprzedni temat «» Następny temat

Przesunięty przez: dragonh3art
Sro 04 Mar, 2015 20:18
[śląskie] Proszę o pomoc
Autor Wiadomość
BukaBunia
Nowicjusz
Bunia

Otrzymał 3 piw(a)
Aukcje Użytkownika: 0

Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 18:36  [śląskie] Proszę o pomoc

Zgodnie z sugestią Anity z forum przerzucam temat tutaj.

Jestem "mamą" 2,5 letniej Buni. Już przed podjęciem decyzji z moim partnerem, pokochaliśmy psy tej rasy. Przygotowywaliśmy się długo do przyjęcia szczeniaka, szukaliśmy odpowiedniej i sprawdzonej hodowli.

Buka okazała się bardzo kochanym i zwariowanym pieskiem. Włożyliśmy dużo pracy i miłości w jej wychowanie. Początki były trudne, dziś Buka jest radosnym pieskiem, czasami miewa humory i strzela "fochy" ;) Uwielbia spanie w szafie. Na słowo "spacerek" dom staje do góry nogami, spuszczona ze smyczy ma swój świat i swoje "głazy i kamienie" które z pagórkami i krzaczkami dają jej pełną frajdę i radość nawet w trudnych warunkach pogodowych.

Niestety potrzebuje specjalnej diety i na wiele rzeczy reaguje wysypką :( Ale radzimy sobie z tą alergią i często dostaje różne smakołyki oprócz zwykłej karmy. Jeśli masz kiełbaskę, jest Twoja! Uwielbia podróże autem, spokojnie czeka na nasz powrót gdy jesteśmy w pracy. Kocha dzieci, ludzi prawie zawsze z radości obskakuje, z czy walczymy ;) Gdy ma zły dzień nie lubi bawić się z innymi pieskami, lecz nie jest agresywna. Uwielbia ludzi i dba o nich (szczególnie jeśli chodzi o dogrzewanie).

Los niestety nas dotknął, znaleźliśmy się w bardzo trudnej sytuacji która zmusza nas do przeprowadzki za granicę. Już od kilku tygodni szukamy odpowiedniego mieszkania w którym moglibyśmy zamieszkać z Buką. Jest to ogromnie trudne co zmusza nas do przekładania terminu wyjazdu. Angielscy właściciele niechętnie podchodzą do zwierząt, tym bardziej takiej rasy. Powoli brakuje środków do życia.

Dlatego zwracam się do Was ... Szukamy najlepszego rozwiązania dla Buki. Nie wiemy gdzie się zwrócić ani kogo dopytać. Serce nam pęknie jeśli będziemy musieli oddać ją komuś obcemu :( może ktoś orientuje się czy nie ma możliwości pozostawienia jej u kogoś, kto zająłby się nią przez jakiś czas póki nie znajdziemy odpowiedniego lokum, hotele niestety są zbyt drogie, poza tym opinie takich miejsc są różne. Zależy mi na tym aby jak najmniej odczuła te zmiany. Być może ktoś podpowie nam co robić. Nie wyobrażam sobie życia bez niej ...

Będę wdzięczna za jakiekolwiek porady.

Pozdrawiam,
Paulina

#Anita
Bardzo Uzależniony

Pomogła: 5 razy
Piwa: 183/160

Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 18:57  

Z której hodowli jest sunia?
Jest sterylizowana?

BukaBunia
Nowicjusz
Bunia

Otrzymał 3 piw(a)

Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 19:05  

Anita napisał/a:
Z której hodowli jest sunia?
Jest sterylizowana?

Bunia pochodzi z hodowli Vitatus,
tata LLANWENARTH LOVE Opalplast
mama BABY GIRL Vitatus

Nie jest sterylizowana, chcieliśmy aby miała małe w przyszłości :)

#Lulamon
Stały Bywalec

Pomogła: 1 raz
Piwa: 103/39

Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 19:26  

Jesteście z Katowic?

BukaBunia
Nowicjusz
Bunia

Otrzymał 3 piw(a)

Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 19:27  

Lulamon napisał/a:
Jesteście z Katowic?

Mieszkamy w Bytomiu ale często jesteśmy w Katowicach, jeździmy też do Częstochowy :)

ddaska
Nowicjusz
ddaska

Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 19:36  

nie ma problemu żeby ja się nią zajęła tylko ...mieszkam w Warszawie

#Anita
Bardzo Uzależniony

Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 19:39  

ddaska napisał/a:
nie ma problemu żeby ja się nią zajęła tylko ...mieszkam w Warszawie

Może najpierw się przywitaj i przedstaw w odpowiednim dziale.

$KamiS
$Bully Rescue

Piwa: 183/69

Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 19:41  

Mogę Ją wziąć na darmowe DT ( ponosicie tylko koszt karmy ew weta ) , pytanie moje może dość drastycznie brzmiące ale myślę że na miejscu : Czy po wyjeździe macie zamiar po tą sunię wrócić ? Czy wyjedziecie i ślad po Was zaginie ? przepraszam za bezpruderyjność ale sami rozumiecie różne akcje już bywały wiem też doskonale że pisać można wiele, ile czasu według Was może Wam zająć zainstalowanie się w nowym miejscu żeby Sunię ściągnąć do siebie ?

Czy sunia bez problemu zostaje w domu ? korzystacie z klatki ?

BukaBunia
Nowicjusz
Bunia

Otrzymał 3 piw(a)

Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 19:52  

KamiS napisał/a:
Mogę Ją wziąć na darmowe DT ( ponosicie tylko koszt karmy ew weta ) , pytanie moje może dość drastycznie brzmiące ale myślę że na miejscu : Czy po wyjeździe macie zamiar po tą sunię wrócić ? Czy wyjedziecie i ślad po Was zaginie ? przepraszam za bezpruderyjność ale sami rozumiecie różne akcje już bywały wiem też doskonale że pisać można wiele, ile czasu według Was może Wam zająć zainstalowanie się w nowym miejscu żeby Sunię ściągnąć do siebie ?

Czy sunia bez problemu zostaje w domu ? korzystacie z klatki ?

Pytanie jak najbardziej na miejscu. Rozważaliśmy różne opcje, niestety w Anglii bez papierków nie możemy bezpośrednio wynająć odpowiedniego mieszkania dlatego musielibyśmy rozpocząć tam pracę i uzyskać referencje. Dopiero mogę Bunię ściągać do siebie. Tak jak wspominałam, nie wyobrażam sobie bez niej. Gdybym podjęła decyzję o jej oddaniu temat brzmiałby inaczej. Traktuję ją jak członka rodziny.

Trudno powiedzieć jeśli chodzi o czas który musiałaby pozostać w nowym miejscu. Kalkulując wszystko myślę że za ok 3 miesiące mogłaby dojechać do nas.

Bez problemu zostaje w domu, nie szkudzi, lubi tylko sofy, kanapy itp. Niestety wypasiona poducha jej nie zaspokaja ;) Nie korzystamy z klatki, myślę że wpadłaby w furię gdyby ją w takiej zamknąć.

#Anita
Bardzo Uzależniony

Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 19:58  

Jeśli Kamis się zdecyduje,to polecam, bo nie znasz tu nikogo,a amatorów okazji jest mnóstwo i możesz psa już nigdy nie zobaczyć.

Autor postu otrzymał 1 piw(a)
10 

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
*Bull Ania
Odpowiedz do tematu

Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Zezwolenia Opcje