W sobotę przyjechała do Magdy bulinka. Ma dwa latka i ma rodowód. Hodowca został o suni poinformowany. Nie pamiętam z jakiej ona jest hodowli- wieczorem napisze.
To może ja coś napiszę, ponieważ miałem z panienką przyjemność na trasie Łuków - Magda (Żmija). Na pierwszy rzut oka sunia wesoła, radosna do ludzi, podróżuje samochodem bezstresowo.
Ma na imię Sonia. Ma metrykę, rodowód rodziców (jej własnego rodowodu jeszcze nie wyrobiono), chip, paszport, obecnie komplet szczepień (wirusówki i wścieklizna) miała nawet zrobione przeciwciała do Anglii ale kolejny właściciel nie dopilnował terminu 365 dni między szczepieniami wścieklizny i jeśli ktoś by potrzebował sunię zabrać na Wyspę, to musi robić przeciwciała jeszcze raz.
Właścicielka hodowli wykupiła ją z Allegro i prawdopodobnie ona, razem z Magdą, będą podejmować decyzję co do dalszego losu Soni.
sonia do samców ok, do suk różnie. do ludzi , w tym dzieci bardzo ok. na początku zdarzało jej się kręcić za ogonem, Teraz to minęło. Ma drożdżaka i problem z rzepkami. Wszystkie zabiegi pielęgnacyjne znosi ze stoickim spokojem. Czekamy na ostateczną decyzję w jej sprawie pana wstępnie chętnego do adopcji.
mario0401- jesli jesteś zainteresowany adopcja zapraszam na stronę Fundacji. Najlepiej zadzwonić i umówić się na wizytę przedadopcyjną. Na naszą pomoc czeka także sunia z kujawsko-pomorskiego. Informacje o niej będziemy miały na dniach.
Witam,chętnie zaadoptowałabym tą sunię. Chciałam adoptować Lusi jednak ktoś okazał się szybszy. U mnie na wizycie przed adopcyjnej była Gosia od Landrynki i Cerbera.
Jeżeli sunia kocha dzieci i nie jest agresywna do psów, bo mam 2 samce mieszańce.