Sonia test kontaktu z maluchami zdała na 3+. Przyjazna, zaczepiana odchodzi, ani razu nie warczała ani nie pokazała zębów. Jest jednak "ale". Wyrywa jedzenie z ręki, a jakby się dało, to i z buzi dzieciaka. Dlatego ocena średnia.
[ Dodano: Czw 22 Kwi, 2010 18:54 ]
Do wszystkich Bull-Maniaków:
Bardzo serdecznie dziękuję za okazaną pomoc i zainteresowanie tematem Soni. Nie udało się znaleźć dla niej domu, więc nie pozostaje mi nic innego jak prosić o zamknięcie tematu. Sonia zostaje u mnie na stałe. Z jednej strony bardzo się cieszę, bo przywiązała się do mnie i rodziny z wzajemnością, z drugiej ubolewam, bo nie będę mogła stanowić domu tymczasowego dla kolejnych psich nieszczęść. Trzy pieski w moim przypadku to i tak duże zobowiązanie czasowe i finansowe.
Będę śledzić tematy na Forum, bo bullteriery to wspaniała rasa. Pozdrowienia!!!
Sonia czuje się doskonale, więc mam powód do radości. Trudno poznać, że to ten sam pies co pół roku temu. Postanowiłam podzielić się z Wami radością z jej posiadania. Oto "nowa" Sonia:
Wszyscy znajomi zachwycają się, że taka piękna. Jest na co popatrzeć - silna, zwinna i bardzo szybka i nadzwyczaj przyjacielska. Morda uśmiechnięta od rana do wieczora.
[ Dodano: Pon 28 Cze, 2010 00:19 ]
Z zachowaniem wszystko ok. Co prawda trudno oduczyć ją kopania na działce, bo szaleje za łapaniem myszy, ale to drobiazg. Nadal nie mogę jej spuszczać ze smyczy, bo ucieka. Cieszy mnie to, że coraz szybciej wraca, gdy uda się jej wyrwać za ogrodzenie. Dla dzieci łagodna i czuła, dla obcych ostra, ale nie agresywna. Ogólnie - super pies.