Witam!
Jako, ze tak naprawde nie wiele mialam doczynienia z rasa bulterier bedzie po prostu lepiej jak poprosze Was o pomoc!
Jestem z Warszawy i tutaj pod skrzydla [zostalam poproszona o znalezienie domu!] dostalam bulterierke miniature, ktora ma dwa lata
U ludzi ktorzy poprosili mnie o pomoc sunia przebywa 2 tygodnie, poprzedni wlasciciele oszukali ich, ze sunia super dogaduje sie z innymi zwierzetami
Niestety sunia goni koty, nie wiadomo do konca co by sie stalo gdyby mogla do konca potramosic kota na pierwszym spotkaniu
Sunia nie jest agresywna w stosunku do ludzi, reke wkladalam do miski, draznilam sie z nia i nie reagowala agresja, niestety na widok kota czy innego malego zwierzaka reaguje ekscytacja!
Uwazam ze taka reakcja na male zwierzaki [rowiez psy] jest spowodowana przede wszystkim brakiem socjalizacji,
Fruzia jest bystra i szybko sie uczy, zreszta widzialam ja i naprawde uwazam ze potrzeba jej czasu i cieprliwosci podczas wskazywania odpowiedniej drogi
Tym wlascicielom tego brakuje, nie przemysleli do konca sprawy i niestety sunia przerosla ich oczekiwania
A ja nie pozwole jej teraz trafic do schroniska!
Sunia ma czas do 1 pazdziernika, bo wlasciciele sie przeprowadzaja do domu gdzie sa trzy inne psy, dwa male jeden wielki na ktorego reaguje z lekiem, a pozniej niestety agresja
Sunia ma niesamowite poklady energii, ale lubi tez spac, szybko nauczyla sie gdzie jest jej miejsce do spania jak i nowych dla niej komend [siad, daj lape, lezec], zjada praktycznie kazde jedzenie, gdy trafila do tych ludzi miala niedowage w tej chwili juz jest prawie wszystko w porzadku, miala tez zapalenie pecherza, ale po atybiotyku i kolejnych badaniach stwierdzono ze juz jest wszystko w porzadku
Niestety ciagnie na smyczy ale daje sie korygowac, nie reaguje nadmierna ekscytacja gdy widzi inne psy na spacerze, nie szczeka i nie zaczepia ich bez potrzeby
Prosze Was o pomoc w znalezieniu jej domu, adopcja bedzie mozliwa dopiero po sprawdzeniu domu jak i podpisaniu umowy adopcyjnej oraz po zobowiazaniu sie nowego domu do sterylizacji
PS, Jesli do pierwszego nie uda znalezc sie DS to moze chociaz ktos moglby dac jej DT [albo polecic tani hotel?]?
Ja w domu mam juz zwierzyniec i nie naraze mojej 13 letniej kotki i dwoch psow oraz dwoch krolikow,,, Po prostu nie mam wystarczajaco duzo czasu by pokazac suni jak sie zyje w takim stadzie [praca:[]
Bede wdzieczna za wszelka pomoc!!
Sunia ma wydarzenie na facebooku oraz ogloszenie na gumtree
Właśnie chciałam o to zapytać, czy to jest na pewno miniatura. Proszę sprawdzić czy ma tatuaż i w razie czego skontaktować się z hodowcą.Z tego co wiem jeden miot był bez papierów, w Wielkopolsce, i pani mimo sugestii, żeby zalegalizowała miot w ZKwP (była taka możliwość, niestety nie uczyniła tego.Tylko, ze to chyba same pieski wtedy były, nie pamiętam.
ale Sula nie podała linka do tego wydarzenia na FB, to ja nie mam zdjęcia - jak udostępni na fanpage forum, albo wklei linka tu, to dopiero mogę zdjęcia zobaczyc i wstawic na forum
_____________________________ "Najgorszym grzechem nie jest nienawiść, ale obojętność, bo jest nieludzka..."
- George Bernard Shaw
# 10
Ostatnio zmieniony przez dragonh3art Pon 19 Wrz, 2011 13:06, w całości zmieniany 1 raz