Adopcje bulterierów, aukcje BULL-BAZAREK
  [ Twoje IP to: 18.97.9.169 ]

PolishEnglishCzechFrenchGermanRussian

bulteriery do adopcji, kliknij i zobacz

Forum  •  Aukcje  •  Szukaj  •  Rejestracja  •  Kontakt  •  Zaloguj 
bulterier
bulterier, bull terrier, bullterrier

Poprzedni temat «» Następny temat

Przesunięty przez: dragonh3art
Pon 20 Wrz, 2010 10:48
Szczyl lekko w typie labka, pilnie potrzebny tymczas!
Autor Wiadomość
#agatimaciek
Stały Bywalec
agati&maciek

Piwa: 71/90
Aukcje Użytkownika: 0

Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010 07:43  Szczyl lekko w typie labka, pilnie potrzebny tymczas!

Słuchajcie właśnie w biurze mam szczeniora, jeszcze mlekiem pachnie, ma ze 3 miesiące. Wychudzony, dwa dni się bląkał, więc dało to nam do zrozumienia że wyrzucony (pracuję na wsi, więc biegające luzem psy są normą). Szefowa nam kazała wezwać schron, w obawie też o bytującą tutaj młodocianą patologię. Dlatego trzymam i zastanawiam się co robić dalej, na pewno szukać domu, jednak przydałoby się choć pare dni, aby pies gdzieś przenocował.
Szczyl sę boi, trochę deprymują go pomieszczenia zamknięte, gdzie przebywaja ludzie, jednak pomimo to radosny, wesoły, GLODNY wiecznie. Juz dostałam sika na nogawkę i buty jak sie ucieszył.
Wskazany wet - jest problem z tylnymi łapami, pewnie juz kopa dostał ale póki co - naiwnie lubi ludzie...
Proszę o pomoc, mogę go klatkować na zmianę z Antkiem ale tak nie pociągniemy długo.

Łapy ma ogromniaste... :) i długie jak u zyrafy

Włazi mi na biurko, i włącza capsa, nie daje rady przy nim pracowac :)

Proszę też o wskazówki, co mogę dalej robić? Nowe pomysły się przydadzą.

Vanilla
Zaangażowany
Blanka

Pomogła: 2 razy
Piwa: 109/14

Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010 09:28  

Na dzień dobry na pewno przydałoby się go odrobaczyć, zaszczpić, odpchlić, żeby nie przyniósł Ci czegoś do domu. Zrób mu zdjęcie i dodaj tu do ogłoszenia, może kogoś ruszy widok słodkiego szczyla. Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej znalazł się DT/DS.

#KIKIMORA
Bardzo Uzależniony

Pomogła: 6 razy
Piwa: 265/214

Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010 10:32  

Agata, strasznie Ci współczuję znaleziska, bo ja też mam takie zezowate szczęście :roll: i zawsze na mojej drodze staje jakiś pies :oops: . Myślałam, że tylko mnie takie atrakcje spotykają :zly: . Co do tyłu psa to niekoniecznie dostał kopa, może go samochód jakiś potrącił , albo istnieje gorszy wariant, takie w typie labka często miewają niestety ciężką dysplazję bioder, która może ujawnić się już u szczeniaka. Pies wtedy tak dziwnie chodzi, ja na to mówię, że zająca robi, bo takie susy tyłem, nie jest to normalny naprzemienny chód. Dysplazja to problemy przy wstawaniu zazwyczaj :cry: , objawy bólowe, popiskiwanie :cry:

bullit
Stały Bywalec
Junior

Piwa: 18/91

Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010 11:38  

Kopniak wydaje się mniej prawdopodobny, oby się KIKIMORA myliła ale jej przypuszczenia są bardziej realne

"Bullterier też człowiek - tylko kocha jak pies"
Autor: Beata i Mariusz Dziuba

#agatimaciek
Stały Bywalec
agati&maciek

Piwa: 71/90

Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010 21:05  

Niesty dostał i kopniaka i łancuchem przez tyłek :(
Bylismy i weta, kości nie są uszkodzone ale bardzo słabe, musimy mu jakies witaminki zaaplikowac. Od uderzenia bolą mięśnie. Poza tym - odrobaczony został, na sczepienie poczekamy z tydzien.

Pies mieszka dwa piętra nad nami, tymczasowo u tesciów. Niby na łikend ale może uda się wydłuzyc czas. Mam go na oku ;)

Spacerek zaliczylismy, na poczatku chciał zjeść Antka, później Antek jego ale udało się zsocjalizować, za pomoca parówek. Psiory pobiegały, miły widok - takie małe black&white :) Ochrzciliśmy wstepnie szczylka Bazylem :) Szczyl bardzo fajny :) Jutro wstawie fotki, poogłaszm gdzie się da.

Wstawiam fotki, pożyczyłam aparat bo od swojego zgubiłam kabel :(

Glut zaczyna dokazywać, jak to szczyl :) Nie wiem, gdzie ja miałam oczy jak porównywałam go do labka... wybaczcie :oops: także bałagan na zdjęciach - teście są ledwo po przeprowadzce.

Dzisiaj o 6 rano dostałam bezwzględne polecenia, aby pies wyniósł się z domu. Nie chcę komentować tej decyzji. Zabrałam go z powrotem do pracy, mam 8 godzin zeby albo znaleźć mu nowy tymczas, albo odwieźć go do schroniska. Niestety-Antek jest dobrym wujem na spacerze, już w windzie szczeniak to wróg więc nie przyprowadze go do mieszkania. Nie wiem co robić.

Autor postu otrzymał 4 piw(a)

Więcej szczegółów
Wystawiono 4 piw(a):
#KIKIMORA, bullit, Natalia, #Arnika
^dragonh3art
Administrator
Cerber & Negra & Landryna

Pomogła: 11 razy
Piwa: 541/1238

Wysłany: Pią 10 Wrz, 2010 16:44  

agatimaciek napisał/a:
Dzisiaj o 6 rano dostałam bezwzględne polecenia, aby pies wyniósł się z domu. Nie chcę komentować tej decyzji. Zabrałam go z powrotem do pracy, mam 8 godzin zeby albo znaleźć mu nowy tymczas, albo odwieźć go do schroniska.

Agata, skontaktuj się szybko z ta Fundacją z Łodzi => http://www.niechcianeizap.../index.php?id=7 to jest "kundelkowa" Fundacja, dziewczyny myślę, że pomogą (na Dogomani też ich znajdziesz).

Uwagi obslugi forum:
maluch znalazł domek, w związku z tym przenoszę do Happy Endów
dragonh3art

Odpowiedz do tematu

Dodaj temat do:  Temat dla Wykop  Temat dla Facebook  Temat dla Wyczaj.to Temat dla Gwar  Temat dla Delicious  Temat dla Digg  Temat dla Furl  Temat dla Google  Temat dla Magnolia  Temat dla Reddit  Temat dla Simpy  Temat dla Slashdot  Temat dla Technorati  Temat dla YahooMyWeb  Temat dla Nasza Klasa Temat dla Blip  Temat dla MySpace  Temat dla Twitter  Temat dla Flaker  Temat dla Grono.net  Temat dla Gadu-Gadu Live  Temat dla Status GG  Temat dla Poleć  Temat dla Forumowisko 
Zezwolenia Opcje