Niestety w Polsce trudno znaleźć firmę która podejmie się stworzenia protezy dla psa, rozmawialiśmy firmą vigo-ortho która przyznała, że w przeszłości robiła psom protezy ale nie udały im się dlatego nie chcą się podejmować tego wyzwania.
Pies ma się bardzo dobrze, jutro okaże się czy są jakieś martwice. Co najważniejsze nie ma traumy, bardzo dobrze się czuje i zachowuje tak jak przed wypadkiem. Oczywiście więcej śpi bo jednak regeneracja pochłania masę energii ale wszystko jest ok. Jak na zderzenie z pociągiem to te 10 centymetrów łapki to żadna strata.
No właśnie się zastanawiałam jak dużo stracił.. Jeśli to młody pies to myślę, że sobie świetnie poradzi z trzema łapkami.
Straszna przygoda dobrze, że wyszedł..prawie cało. Powodzenia życzę!
Gdybym wiedziała, że pojedziecie aż do Anglii, to od razu bym o nim napisała, bo pierwszy mi przyszedł do głowy.Noe Fitzpatrick zwany bionicznym doktorem na pewno psu pomoże. W Polsce był cykl programów o jego pracy. To jest wybitny ortopeda.Jeśli chcecie obejrzeć to tu: