Poniżej aktualne TTB do adopcji czekające w Poznaniu Wątek będę w miarę wiedzy i czasu aktualizować.
Kontakt do mnie 691 087 737, edyta.nowacka@gmail.com
schronisko: http://schronisko.com/
Rudy Franek
red nose koło 5 lat z tatuażem. tzw pies żula. Jak na pita spokojny i zrównoważony. Jednak jak sie rozkręci skacze jak pokręcony.
Mały problem z agresja miskową.
Przytulany cieszy się jak małe dziecko.
Niedawno wykastrowany. Łagodny do innych zwierząt.
Franek został uśpiony w schronisku
Rudy
Pit koło 1,5 roku- 2 lata. Wykastrowany.
Pies zdecydowanie sportowy- do ciągniecia, skakania i innych konkurencji.
Ma lekki problem z nadmiarem energii i ciągnie wtedy za co złapie. Potrzebuje dużo ruchu, konsekwentnego szkolenia i miłości. Idealny pod trening. Lata, fruwa i robi półobroty. Piękny
Nie nadaje się do innych psów.
MilkaMA DOM!
Suka rodowodowa. Urodzona w 2004. Słodka jak miód. grzeczna, typowo domowa i z uszami na bakier. Uwielbia się przytulać ale i poleci za piłeczką. Toleruje inne psy.
Lekka choroba skóry wygladająca na alergie, która w schronisku będzie się niestety pogarszać.
Skradła nam serduszka. Jest przesłodkim stworzonkiem.
Wysterylizowana.
Gruby
Lekka szuflada, ciekawa szata, nieco nadwagi i dużo uroku osobistego
Przesłodki, ufny i kochany.
Koło 5 lat. wykastrowany. Nie nadaje się do psów. Akceptuje suki.
Cudak
Młody szczyl. Nawet nie roczny. Nieco strachliwy ale kochliwy. Efekt eksperymentu miedzy Ca de Bou a...?
Przesłodki, prześliczny, przekochany wypłosz. Na dniach zostanie wykastrowany.
Nada się dla osoby z dużą ilością miłości i bez doświadczenia Łagodny dla psów.
Ciapciuch, Ciapek. MA DOM
Koło 4-5 lat.
Pit po przejściach. Kocha wszystkich i wszystko. Psy, suki, inne zwierzęta. Ludzi najbardziej.
Bity przez człowieka (wyczuwalne zrośniete złamania żeber), traktowany jak śmieć, odebrany z walk psów gdzie służył z całą swoją miłością do żywego istnienia jako worek treningowy. Konkretnie pogryziony i zabliźniony a mimo to przyjacielski i przesłodki.
Całym sobą przeprasza, za to że żyje. Pies bezproblemowy, na kanapę, do kochania, całowania i przytulania.
Wielokrotnie wracał z adopcji- mimo iż wygląda jak konkretny pit- to tylko wygląda Ciepła z niego klucha.
Wykastrowany.
Brązowa
wariatka
Młoda, całkiem duża suka amstaffowa. Koło 1,5 roku. Wysterylizowana.
Wulkan energii. Bawi się, biega, skacze, śpiewa, szczeka. Dla człowieka aktywnego i ogarniającego trochę temat. Przesłodka. Do psów- różnie.
BellaMA DOM!
Nieco przytyta ale zwinna. Goni piłeczki, zabawki, podskakuje jak jojo. Jak się nakręci dyma człowiekowi nogę
Koło dwóch lat. Do psów różnie. Do ludzi idealna. Zabawna i ruchliwa sunia. Wysterylizowana.
BoloMA DOM!
Złoty bull. Koło 13 lat. Niewykastrowany ze względu na chorobę serca. Chore oczy.
Siedzi smutny w kojcu. Na spacerniaku wesoły, energiczny jak na swój wiek. Nie nadaje się do psów. Nie szuka sam awantur ale dość mocno reaguje.
ma chłopak swój świat lubi wąchać kwiatki i myśleć o życiu.
Czeka na spokojną starość.
Super temat Edyta.Mysle,ze to bardzo dobry pomysl.Gdyby takich watkow bylo wiecej,dziewczyny tak jak pisze Rumi. mogly by dobierac psy pod konkretnych ludzi,tak jak to byc powinno.No to ja bede nastepna z bulami z Bielska
Jakbym miała brac to Rudego. Lubię tornada u psów w du***
CAIRA napisał/a:
Super temat Edyta.Mysle,ze to bardzo dobry pomysl.Gdyby takich watkow bylo wiecej,dziewczyny tak jak pisze Rumi. mogly by dobierac psy pod konkretnych ludzi,tak jak to byc powinno.No to ja bede nastepna z bulami z Bielska
do dzieła
własnie zaglądam tam od czasu jak wyciągałam Lola i stwierdziłam że a nóż widelec się ktoś zakocha zrobić foty, filmik i opis to troche wysiłku ale potrzebujących bardziej niż schroniskowe i te z interwencji nie ma. Podesłałam też Kasi - może wrzuci na asta i znajdzie się dla jakiegoś biedaka ciepły kąt
Trochę mam telefonów ze starych ogłoszeń psów które miałam to tez moge w razie co podobierac psa do człowieka. Pierwsi przyjeżdzają za pare dni
Ten słodki słodziak . Ciekawe czemu taki pacyfista tak często wracał. Może to serduszko wielkie go gubiło?
A ja zamieszczę ogłoszenie zaprzyjaźnionej koleżanki ze Stowarzyszenia Pomocy Zwierzętom Łapa może ktoś zobaczy dziewczynkę a może Edyta kogoś będzie miała w sam raz dla niej.
Imię: Korba
Waga: 25 kg
Miejsce: Nowy Tomyśl (wielkopolskie)
Sterylizacja: tak
Stosunek do dzieci: DOM BEZ MAŁYCH DZIECI
Stosunek do innych psów: DOM BEZ INNYCH PSÓW
Stosunek do kotów: nie toleruje
Dodatkowe informacje:
Korba jest piękną suczką w typie amstaffa o cudownym przenikającym spojrzeniu. Została odebrana drogą interwencji od pseudo hodowcy, gdzie służyła za maszynkę do robienia łatwych pieniędzy.
Mimo przeszłości jaką ma za sobą Korba, jest suczką dobrze ułożoną, inteligentną, spokojną ma w sobie także duże pokłady radości. Nie przejawia żadnych negatywnych cech w stosunku do ludzi. Jest mądra i szybko się uczy.
Potrzebuje mądrych opiekunów, najlepiej doświadczonych w prowadzeniu psów tej rasy.
Takich, którzy już nigdy jej nie skrzywdzą. Takich, którzy nie porzucą a będą kochać już do końca!
Korba jest nauczona zachowywania czystości w domu.
_____________________________ Na świecie nie ma lepszego psychiatry od szczeniaka liżącego cię po twarzy