Wysłany: Wto 13 Maj, 2014 21:27 Znaleziono zwłoki bulteriera
W parku w Sosnowcu ktoś znalazł torbę a w niej martwego bullterriera.
Na razie nic więcej nie wiadomo, straż miejska odmówiła pomocy, schronisko nieczynne, jutro może coś się wyjaśni.
Rzucam temat w razie gdyby ktoś miał informacje mogące mieć związek z tym przypadkiem, może tego psa ktoś szuka.
A może jest tam na miejscu ktoś, kto chciałby zając się sprawą? - ja nie dojadę, a osoba która mi przekazała informację też raczej nie pociągnie tematu.
Jeszcze kilka informacji - na miejscu nie ma nikogo, kto mógłby się tym zająć. A trzeba działać szybko.
Według mojej fundacyjnej koleżanki trzeba ściągnąć policję i zgłosić podejrzenie przestępstwa, dopilnowac żeby przyjęli zgłoszenie po czym zawieźć ciało do Wrocławia na na katedrę anatomopatologii bo dla policji i ewentualnego postępowania byłaby potrzebna sekcja wykonana przez biegłego, a nie zwykłego weta.
Tyle się dowiedziałam od mądrzejszych od siebie.
Sorry, ja z Gliwic nie mam jak tam dojechać, nie mam samochodu.
tatuaż prawdopodobnie D30 albo C30, samiec z jajkami, raczej młody.
[sprawdziłam na stronie ZK ale polskie tatuaże mają 4 lub 5 znaków.]
Resztę juz napiszą na spokojnie dziewczyny które były na miejscu, policja można powiedzieć słabo zainteresowana, ale może dlatego ze jest środek nocy, zobaczymy jutro.
mam foty tatuazu z mms co dostałam od dziewczyn, co są na miejscu teraz
cięzko go odczytać, pod sierscią (na tych zdjęciach od góry) jest jeszcze jeden nieczytelny znak tu go prawie nie widac, coś jak cyfra 1
Wzory tatuaży wg oddziałów ZKwP
Będzin - Wzór tatuażu: BB000
Białystok - Wzór tatuażu: 000A
Bielsko-Biała - Wzór tatuażu: B000
Bydgoszcz - Wzór tatuażu: 000B
Bytom - Wzór tatuażu: C000
Chojnice - Wzór tatuażu: 000C
Chorzów - Wzór tatuażu: D000
Częstochowa - Wzór tatuażu: 000D
Gdańsk - Wzór tatuażu: E000
Gdynia - Wzór tatuażu: 000W
Gorzów Wlkp. - Wzór tatuażu: 000E
Grudziądz - Wzór tatuażu: F000
Inowrocław - Wzór tatuażu: 000F
Jelenia Góra - Wzór tatuażu: G000
Kalisz - Wzór tatuażu: 000G
Katowice - Wzór tatuażu: H000
Kielce - Wzór tatuażu: 000H
Koszalin - Wzór tatuażu: J000
Kraków - Wzór tatuażu: 000J
Krosno - Wzór tatuażu: X000
Legionowo - Wzór tatuażu: 000AA
Legnica - Wzór tatuażu: Z000
Leszno - Wzór tatuażu: Y000
Lublin - Wzór tatuażu: K000
Łódź - Wzór tatuażu: 000K
Nowy Sącz - Wzór tatuażu: L000
Nowy Targ - Wzór tatuażu: Q000
Olsztyn - Wzór tatuażu: 000L
Opole - Wzór tatuażu: M000
Płock - Wzór tatuażu: 000M
Poznań - Wzór tatuażu: N000
Przemyśl - Wzór tatuażu: U000
Racibórz - Wzór tatuażu: 000X
Radom - Wzór tatuażu: 000U
Rybnik - Wzór tatuażu: 000T
Rzeszów - Wzór tatuażu: 000N
Słupsk - Wzór tatuażu: 000Z
Szczecin - Wzór tatuażu: P000
Toruń - Wzór tatuażu: 000P
Wałbrzych - Wzór tatuażu: R000
Warszawa - Wzór tatuażu: A000
Włocławek - Wzór tatuażu: W000
Wrocław - Wzór tatuażu: 000R
Zabrze - Wzór tatuażu: S000
Zakopane - Wzór tatuażu: 000S
Zielona Góra - Wzór tatuażu: T000
[ Dodano: Sro 14 Maj, 2014 01:11 ]
a więcej one napiszą jak wrócą do domu
[ Dodano: Sro 14 Maj, 2014 01:49 ] Kasia wzieła zwłoki do samochpdu i zawiozła do domu, jutro pojadą na oględziny do weterynarza i została w tej sytuacji sama z tym problemem, prosimy w tej sytuacji o jakąkolwiek pomoc, żeby pokierować co dalej i na koszty tej sekcji (na chwilę obecną nie wiemy ile sekcja kosztuje) ale jest wet co ją zrobi a za ile jutro będzie wiadomo, no i żeby dziewczyny z tym problemem nie zostawiac i kosztami sekcji
Sekcja tania nie jest, jeśli ma być naprawdę dokładna. Podejrzewam też, że jej wyniki mogą dać wiedzę zgoła żadną. Ale zrobić ją trzeba. Proponuję, żeby Kasia wzięła rachunek na Fundację, a kiedy będziemy znać kwotę, poproszę Was o zrzutę.
We mnie osobiście na razie sprawa nie budzi emocji, bo śmierć psa mogła mieć wiele przyczyn, a utylizacja zwłok to temat rzeka. z doświadczeń małomiasteczkowego dzieciństwa ludzie zwłoki zwierząt bardzo często wyrzucali po prostu do śmietnika ww przypadku zwierząt gospodarskich w ogóle jest masakra. Ciała lądują po prostu w lesie, bo koszt utylizacji jest bliski cenie dorosłego, w pełni wartościowego zwierzęcia. Polska rzeczywistość niestety.
A dla dziewczyn brawa za reakcję.
Warto zrobić zdjęcia nieboszczyka, pokazać go w całości, zrobić wydarzenie na fejsie. Może ktoś psa pozna.
Aby tatuaż był bardziej widoczny, trzeba posmarować to miejsce czymś tłustym. Powinien być bardziej czytelny.
_____________________________ "NARÓD WSPANIAŁY, TYLKO LUDZIE K...RWY !"- Józef Piłsudski